Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Stop στην καύση απορριμμάτων για τον Τιτάνα

Ανάκληση - αναστολή της απόφασης του νομαρχιακού συμβουλίου για τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων στο εργοστάσιο «Τιτάν» εισηγήθηκε στο σημερινό έκτακτο νομαρχιακό συμβούλιο, η μείζον αντιπολίτευση του σώματος («Μαζί για τη Θεσσαλονίκη»), δια στόματος του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Η διοίκηση της νομαρχίας τάσσεται υπέρ της ανάκλησης της απόφασης λόγω των αντιδράσεων που δημιουργήθηκαν και πρότεινε επιπλέον να μην απασχολήσει ποτέ ξανά το ζήτημα το νομαρχιακό συμβούλιο.

«Ουσιαστικά ακυρώνεται. Ακόμη και μετά το διάλογο, που θα γίνει με εμπειρογνώμονες για τα επιστημονικά δεδομένα και εάν αποδειχθεί ότι δεν είναι επιζήμια η συγκεκριμένη πρακτική, ας πάνε στην κυβέρνηση, ή αλλού, αλλά να μην απασχολήσει ξανά το θέμα αυτό το νομαρχιακό συμβούλιο» τόνισε ο νομάρχης.

Πριν από τη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, νομαρχιακοί σύμβουλοι της παράταξης «Μαζί για τη Θεσσαλονίκη» και της παράταξης «Οικολογία - Αλληλεγγύη», παρουσία και του ευρωβουλευτή των Οικολόγων - Πρασίνων Μιχάλη Τρεμόπουλου έδωσαν συνέντευξη τύπου στο προαύλιο της νομαρχίας, εκθέτοντας τα επιχειρήματά τους ενάντια στην πρακτική της καύσης απορριμμάτων για παραγωγή ενέργειας.Στη συνέχεια το λόγο πήραν δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Το πρωί, πολίτες και δήμαρχοι της Δ. Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο «Τιτάν» και για δύο ώρες (8-10π.μ.) απέκλεισαν την είσοδο και την έξοδο στα οχήματα της βιομηχανίας.

Πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου