Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ρωσία: Δεν Υποχωρεί από την Ενεργειακή Συνεργασία με το Ιράν

Ο Ρώσος υπουργός Ενεργείας Σεργκέι Σμάτκο δήλωσε ότι οι διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν δεν θα παρεμποδίσουν τα σχέδια για την ανάπτυξη κοινών ενεργειακών προγραμμάτων με την Ισλαμική Δημοκρατία.

Οι υπουργοί Ενεργείας της Ρωσίας και του Ιράν υπέγραψαν έναν «οδικό χάρτη» υπογραμμίζοντας την μακροχρόνια συνεργασία τους στον τομέα της ενέργειας και τόνισαν ότι σκοπεύουν να ιδρύσουν μια κοινή τράπεζα για τη χρηματοδότηση διμερών προγραμμάτων, αλλά και να διευρύνουν τη συνεργασία τους όσον αφορά τις πωλήσεις φυσικού αερίου και πετρελαϊκών προϊόντων.

«Οι κυρώσεις δεν θα εμποδίσουν τη συνεργασία μας», δήλωσε ο Σμάτκο όταν ρωτήθηκε για κοινά προγράμματα πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά την τελετή υπογραφής του «οδικού χάρτη» με τον ιρανό υπουργό Πετρελαίου Μασούντ Μιρκαζεμί.

Ο Σμάτκο τόνισε ότι οι ρωσικές εταιρίες είναι έτοιμες να προμηθεύσουν το Ιράν με πετρελαϊκά προϊόντα παρά τις αμερικανικές κυρώσεις που επεβλήθησαν πρόσφατα κατά της Τεχεράνης.

Από την πλευρά του, ο Μιρκαζεμί διαβεβαίωσε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις δεν έχουν επιπτώσεις στη χώρα του.

«Οι κυρώσεις δεν έχουν επιπτώσεις στην οικονομική και βιομηχανική ανάπτυξη του Ιράν. Στοχεύουν περισσότερο κατά των εταιριών παρά κατά του ίδιου του Ιράν.

(από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου