Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Επέκταση της Minoan Group στα Φωτοβολταϊκά

Η Εταιρεία Minoan Group Plc. ανακοίνωσε ότι μετά τη θέσπιση του νέου κανονιστικού πλαισίου για όλα τα έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, θα επαναδραστηριοποιήσει το πρόγραμμά της για την απόκτηση αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα.

Οι διαπραγματεύσεις για νέες άδειες και η χρηματοδότησή τους συνεχίζονται και αναμένονται επωφελείς, όπως τονίζει η εταιρεία. Η Minoan Group Plc έχει θέσει διπλό στόχο, δηλαδή αφενός τις μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από το έργο Κάβο Σίδερο κι αφετέρου την επέκταση σε νέες συναφείς επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα παράσχουν τα έσοδα που θα καλύψουν τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα της Εταιρείας.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Minoan Group Plc., Christopher Egleton σχολίασε:

“Όπως σας ανέφερα και στη δήλωσή μου στις 18 Ιουνίου 2010, έπρεπε πρώτα απ’ όλα να μελετήσουμε λεπτομερώς και να αξιολογήσουμε το νεοθεσπισθέν κανονιστικό πλαίσιο για όλα τα έργα ΑΠΕ, ώστε να επιβεβαιώσουμε τη συνεχή κερδοφορία από τις δραστηριότητες της εταιρείας στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής από φωτοβολταϊκά συστήματα. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με την επέκταση των δραστηριοτήτων μας και στον τομέα αυτό. Τα αναμενόμενα έσοδα θα υποστηρίξουν τα επενδυτικά μας σχέδια.

Η προοπτική να επεκταθούμε και με άλλα έργα ηλεκτροπαραγωγής από φωτοβολταϊκά συστήματα καθώς και τυχόν ευκαιρίες που ερευνούμε στον τομέα του τουρισμού – αναψυχής θα αποτελέσουν το πλαίσιο για σημαντική εισροή εσόδων και για περαιτέρω ανάπτυξη.Ελπίζω ότι θα είμαι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσω την αγορά για τις εξελίξεις εντός των επομένων μηνών.”

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου