Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Santos: Μείωση της Παραγωγής κατά 11% το Β’ Τρίμηνο

Μείωση της παραγωγής της στο δεύτερο τρίμηνο κατά 11% ανακοίνωσε η Santos, η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αυστραλίας, επικαλούμενη τις πλημμύρες στο κεντρικό τμήμα της χώρας που διέκοψαν τις δραστηριότητές της στη Λεκάνη Cooper.

Συγκεκριμένα, η παραγωγή της εταιρείας μειώθηκε στα 11,9 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου από 13,4 εκατ. βαρέλια που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Η διοίκηση της Santos διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψή της για τη φετινή παραγωγή στα 49-52 εκατ. βαρέλια.

«Η ανάκαμψη βρίσκεται σε εξέλιξη και όλες οι πλατφόρμες άντλησης έχουν επιστρέψει στη λειτουργία» μετά τις πλημμύρες, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αυστραλιανή εταιρεία. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλός της, Ντέιβιντ Νοξ, «οι δραστηριότητες της εταιρείας στη Λεκάνη Cooper θα συνεχίσουν να επηρεάζονται για αρκετούς μήνες».

Οι πωλήσεις της Santos αυξήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο κατά 20% στα 580 εκατ. δολάρια Αυστραλίας, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για 484 εκατ. δολάρια Αυστραλίας.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου