Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Ξέχασαν τα Ψαχνά 10.000 κόσμος εξακολουθεί να πίνει εμφιαλωμένο

Για εμπαιγμό και κυβερνητική απραξία κατηγορούν τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος οι περιβαλλοντικοί οργανώσεις και κάτοικοι του δήμου Μεσσαπίων στα Ψαχνά Ευβοίας, ενάμιση χρόνο μετά την ανίχνευση εξασθενούς χρωμίου και άλλων βαρέων μετάλλων στο νερό των γεωτρήσεων.

«Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί από την αδιαφορία της πολιτείας και της υπουργού Περιβάλλοντος η οποία έχει ανακοινώσει τη λήψη μέτρων και την σύνδεση της περιοχής με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, αλλά ακόμη περιμένουμε» αναφέρει στο www.protothema.gr ο κ. Νίκος Χασάνδρας, επικεφαλής της περιβαλλοντικής οργάνωσης Γαία η οποία προσπαθεί να κινητοποιήσει τον κόσμο και να συμβάλλει στην αποκάλυψη των υπευθύνων για το έγκλημα εναντίον της δημόσιας υγείας, που συντελείται στην περιοχή.

Οι κάτοικοι προσανατολίζονται σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου τις επόμενες μέρες αν και γνωρίζουν ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί αν δεν υπάρξει πολιτική βούληση.

Είναι όμως μία συμβολική κίνηση απέναντι στους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής ότι το νερό του δήμου Μεσσαπίων είναι το καθαρότερο όλης της Ελλάδας! «Ο δήμαρχος κρύβεται πίσω από τα όρια ολικού χρωμίου που προβλέπει ο νόμος και τα οποία δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 50μικρογραμμάρια ανά λίτρο» λέει ο κ. Χασάνδρας και επισημαίνει ότι οι γεωτρήσεις δέκα δημοτικών διαμερισμάτων είναι προβληματικές. Ακόμη και σήμερα περίπου 10.000 κόσμος που κατοικεί στα Ψαχνά και την Καστέλλα πίνει εμφιαλωμένο νερό. Ο κ. Χασάνδρας υποστηρίζει ότι ο δήμος έχει προχωρήσει στην χρήση καινούριων γεωτρήσεων εκτιμά όμως ότι δεν παρέχουν καμία ασφάλεια στους πολίτες καθώς βρίσκονται στην ίδια ρυπασμένη υδρολογική λεκάνη.

Πηγή protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου