Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Απορρίπτει την Διάθεση του 17% της ΔΕΗ Μέσω Χρηματιστηρίου ο Παπακωνσταντίνου


Τρεις τρόπους για την διάθεση του 17% της ΔΕΗ εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ΠΕΚΑ ανέφερε χθες στη Βουλή, ότι οι πιθανές λύσεις είναι η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, η πώληση θυγατρικών εταιρειών της επιχείρησης, ή ο συνδυασμός αυτών των δύο επιλογών. Η δήλωση έγινε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την ενέργεια. Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «ενδεχόμενη πώληση του ποσοστού που ανακοινώθηκε, μέσω του χρηματιστηρίου δεν θα ήταν η καλύτερη λύση με δεδομένες τις χαμηλές αποτιμήσεις της αγοράς στην παρούσα αρνητική οικονομική συγκυρία».
Για τα θέμα του λιγνίτη υποστήριξε ότι «τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο», διευκρινίζοντας ότι, από τις υπάρχουσες επιλογές, η λύση της ανταλλαγής ισχύος (swaps) δεν λύνει το πρόβλημα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι απομένει η πώληση σταθμών, αλλά και το άνοιγμα νέων λιγνιτικών κοιτασμάτων, όπως αυτό της Βεύης.
Προανήγγειλε, επίσης, νομοθετικές πρωτοβουλίες για την Χωροταξία και την Πολεοδομία. Οπως είπε, την επόμενη εβδομάδα θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο νέο νομοθετικό πλαίσιο για την απλοποίηση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και τις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα. Παράλληλα θα ξεκινήσει η διαβούλευση για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας και τις οικοδομικές άδειες.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου