Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Προς Ανατροπή της Μετοχικής Σύνθεσης στην Aegean Power


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ energia.gr: Ανακατατάξεις με ανατροπές σε επίπεδο μετοχικής σύνθεσης έχουν δρομολογηθεί ήδη στην Aegean Power, μία από τις δύο μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του energia, οι δύο μεγάλοι μέτοχοι της εταιρίας, η Aegean Oil του Δημήτρη Μελισσανίδη και ο Βασίλης Μηλιώνης (50-50) βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις για ένα restracture μετοχών, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα ενδεχόμενα. Από την πλήρη αποχώρηση του ενός από τους δύο μετόχους, είτε της Aegean Oil, είτε του Βασίλη Μηλιώνη, ως τη μείωση του μετοχικού ποσοστού της Aegean Oil. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται για τις 8 Αυγούστου.
Πληροφορίες της αγοράς μιλούν για αποχώρηση της Aegean Oil από την Aegean Power, περίπου δύο χρόνια μετά την πανηγυρική είσοδο της πρώτης στη δεύτερη. Το ενδεχόμενο αυτό δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες του energia, αλλά όλα θα κριθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το energia, οι δύο βασικοί μέτοχοι της Aegean Power έχουν διαφορετική οπτική στη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρίας. Ο Βασίλης Μηλιώνης, που τη δημιούργησε, υπερθεματίζει υπέρ μιας πιο επιθετικής στρατηγικής, ενώ, αντίθετα, η Aegean Oil, προσεγγίζει το θέμα αυτό διαφορετικά. Να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο τα γραφεία της Aegean Power είχαν μεταφερθεί στο στρατηγείο της Aegean Oil, στον Πειραιά. Ωστόσο, πληροφορίες θέλουν την εταιρία να αναζητεί νέα γραφεία στην Αθήνα. Υψηλόβαθμες πηγές της Aegean Power ανέφεραν στο energia, ότι θα παραμείνουν τα κεντρικά της στον Πειραιά κι αυτό που αναζητείται είναι ένα μεγαλύτερος χώρος για το call center της, το οποίο έχει μεγαλώσει.
Πάντως, οι «κακές γλώσσες» της αγοράς μιλούν για πλήρη διάσταση απόψεων μεταξύ Δημήτρη Μελισσανίδη και Βασίλη Μηλιώνη, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μην έχει τον πλήρη έλεγχο των κινήσεων του, όπως θα επιθυμούσε. Αυτό επιβεβαιώνεται μερικώς, με το σκεπτικό ότι ο έλεγχος του 50% της εταιρίας δεν επιτρέπει την άνεση κινήσεων που θα είχε κάποιος μέτοχος με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό.
Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις τρέχουν και πολύ σύντομα το μετοχικό τοπίο της Aegean Power πρόκειται να αλλάξει.
Να σημειωθεί ότι η εταιρία διαθέτει αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία της, 110.000 μετρητές, με έσοδα που ανήλθαν στο 6μηνο στα 110 εκατ. ευρώ, όταν το 2010 πραγματοποίησε συνολικά πωλήσεις 120 εκατ. ευρώ. Για το σύνολο του 2011 η εταιρία προσδοκά έσοδα περί τα 230 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή διαθέτει θυγατρικές εταιρίες εμπορίας ηλεκτρικού ρεύματος στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Fyrom και την Τουρκία. Πρόσφατα, μάλιστα, ενέταξε στο πελατολόγιο της την εταιρία του Στασινόπουλου, τη Stomana, στη Βουλγαρία.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου