Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Κατά της Πυρηνικής Ενέργειας οι Πολίτες της Ιαπωνίας


Πάνω από το 70% των πολιτών στην Ιαπωνία τάσσονται κατά της χρήσεως της πυρηνικής ενέργειας και υπέρ του κλεισίματος των πυρηνικών εργοστασίων, μετά το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας τον περασμένο Μάρτιο στην Φουκουσίμα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, το 70,3% των πολιτών τάχθηκαν υπέρ της πολιτικής που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Ναότο Κάν για την απεμπόληση της πυρηνικής ενέργειας. Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που προβλέπει την δημιουργία ενός μηχανισμού ώστε οι ενεργειακές εταιρείες να αγοράζουν ηλιακή ενέργεια σε προκαθορισμένες τιμές, το 72,2% των ερωτηθέντων εξέφρασαν στην στήριξή τους, ενώ το 14,2% διαφώνησαν με αυτό.

Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Ιουλίου, ο Ναότο Κάν είχε δηλώσει πως η χώρα πρέπει να αρχίσει να εγκαταλείπει την χρήση της πυρηνικής ενέργειας, τέσσερις μήνες μετά το ξέσπασμα της πυρηνικής κρίσεως. «Η Ιαπωνία πρέπει να εξαρτάται από την πυρηνική ενέργεια», είχε δηλώσει.

Την ίδια ώρα, ο Ιάπων σεισμολόγος Κατσουχίκο Ισιμπάσι κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας να τερματίσει αμέσως την λειτουργία των 54 αντιδραστήρων της χώρας, λέγοντας ότι πυρηνικά ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια δεν έπρεπε να έχουν κτισθεί σε ένα σεισμογενές αρχιπέλαγος όπως αυτό της Ιαπωνίας.

Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου