Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Την Διενέργεια Διαγωνισμού για τα Απορρίμματα της Αττικής Προανήγγειλε το ΥΠΕΚΑ


Η διενέργεια διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού για την προκήρυξη των έργων υποδομής διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής που περιλαμβάνονται στον περιφερειακό σχεδιασμό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνταντίνου.

Η σύσκεψη είχε θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και συμμετείχαν σε αυτήν ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ηλίας Λιακόπουλος.

Σε πρώτο στάδιο θα πραγματοποιηθεί η προαναγγελία του διαγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον διεθνή Τύπο, ενώ θα υπάρξει ευρεία διαβούλευση, ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια και η ίση μεταχείριση όλων των τεχνολογιών που υπακούουν στους αυστηρούς κανόνες της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Η προαναγγελία θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 22 Αυγούστου 2011.

Η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής θα βασίζεται στο συνδυασμό ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, επεξεργασίας και αξιοποίησης των απορριμμάτων με ανοικτές και δόκιμες τεχνολογίες, που έχουν ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εύλογο χρονικό διάστημα και τέλος ασφαλούς διάθεσης των υπολειμμάτων.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, στόχος της Κυβέρνησης είναι η προσέλκυση επενδύσεων, που προσεγγίζουν τα 400 εκ. ευρώ, και οι οποίες θα διασφαλίζουν το βέλτιστο αποτέλεσμα για τους πολίτες, ενώ θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στην προστασία της δημόσιας υγείας.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου