Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Επαφές Σαχίνη στο Μπακού για τον ITGI


«Ο αγωγός φυσικού αερίου Αζερμπαϊτζάν – Τουρκίας – Ελλάδας – Ιταλίας ( ITGI) διαθέτει τα περισσότερα στρατηγικά πλεονεκτήματα για να μεταφέρει το Αζερικό αέριο στην Ευρώπη μέσω και του υποθαλάσσιου αγωγού Ελλάδας – Ιταλίας». Αυτό τόνισε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε χθεσινή συνέντευξη τύπου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Χάρης Σαχίνης.
Ο κ. Σαχίνης είχε συναντήσεις με την Αζερική πολιτική ηγεσία, την διοίκηση της SOCAR, της κρατικής εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν καθώς και την διοίκηση της διεθνούς κοινοπραξίας Shah Deniz II. Στις συναντήσεις αυτές έγινε φανερή η μεθοδική προετοιμασία του Αζερμπαϊτζάν για την εξαγωγή φυσικού αερίου από το κοίτασμα Shah Deniz II προς την Ευρώπη, καθώς και η αναζήτηση της προσφορότερης οδού.
Ο κ. Σαχίνης τόνισε προς τους Αζέρους συνομιλητές του ότι ο αγωγός Αζερμπαϊτζάν – Τουρκίας – Ελλάδας – Ιταλίας (ITGI) αποτελεί την πλέον συμφέρουσα και πλέον ώριμη λύση για την μεταφορά του αερίου.

Στην διάρκεια της συνέντευξης Tύπου ο κ. Σαχίνης τόνισε επίσης ότι η λύση του ITGI εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο και τα συμφέροντα του Αζερμπαϊτζάν, ενώ θα αναδείξει την χώρα αυτή σε δυναμικό «παίκτη» της ευρωπαϊκής αγοράς αερίου.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑ προσέθεσε ότι η χωρητικότητα του αγωγού μπορεί να φθάσει συνολικά τα 24 bcm, ενώ μπορεί επίσης να ανεβάσει την χωρητικότητα του υποθαλάσσιου αγωγού Ελλάδας – Ιταλίας από 12 σε 16 bcm, αλλά και την δυναμικότητα του αγωγού Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB) από 3 σε 5 bcm.Εκτίμησε, τέλος, ότι ολόκληρο το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου