Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ: Διάσταση Απόψεων για τις Προτάσεις ΡΑΕ για τους Ληξιπρόθεσμους Λογαριασμούς


Σωστές θεωρεί τις προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών ρεύματος, η ΔΕΗ, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της. Αντίθετα, χθεσινή ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ αποτύπωνε τη διαφωνία του σωματείου των εργαζομένων στην Επιχείρηση, τονίζοντας ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό.
«Κάθε αγορά πρέπει να διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες τους οποίους η ΡΑΕ με τις προτάσεις της, που είναι εναρμονισμένες με το πνεύμα του υπό ψήφιση ενεργειακού νομοσχεδίου, επιδιώκει να οριοθετήσει», αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΗ. Στις προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας περιλαμβάνεται η αύξηση των εγγυήσεων, η αγορά ρεύματος με προπληρωμένες κάρτες (που προϋποθέτει όμως εγκατάσταση νέων μετρητών), η δυνατότητα άρνησης προμήθειας ρεύματος αν ο καταναλωτής έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε άλλον προμηθευτή, ακόμη και η δημιουργία «ενεργειακού Τειρεσία» η οποία όμως θα τελεί υπό την έγκριση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Η ΔΕΗ υπενθυμίζει, στην ίδια ανακοίνωση, ότι έχει υποβάλει στη ΡΑΕ κάποιες αρχικές σκέψεις αντιμετώπισης του θέματος στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει για το θέμα, και ότι θα διατυπώσει τις ολοκληρωμένες απόψεις της μετά από λεπτομερή εξέταση των υπό διαβούλευση προτάσεων. Τονίζει, επίσης, ότι η ΔΕΗ «αντιμετωπίζει με ευαισθησία τους πελάτες της και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες καταναλωτών και παρέχει τις απαραίτητες διευκολύνσεις για την εξόφληση των λογαριασμών τους».
Αντίθετα, η ΓΕΝΟΠ αντιτίθεται στις προτεινόμενες από την ΡΑΕ ρυθμίσεις και θεωρεί ότι η αιτία του προβλήματος είναι η αύξηση της τιμής του ρεύματος και «τα μέτρα οικονομικού στραγγαλισμού εκατομμυρίων μισθωτών και συνταξιούχων»
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου