Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Πολύπλευρη Συνεργασία ΔΕΗ Ανανεώσιμες-Συνεταιριστικής Χανίων


Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε κ. Ιωάννη Τσιπουρίδη υποδέχτηκε στα γραφεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων ο Πρόεδρος της Τράπεζας κ. Μιχάλης Μαρακάκης την περασμένη Τετάρτη, 20 Ιουλίου. Ο κ. Τσιπουρίδης πραγματοποίησε επίσκεψη στα Χανιά με αφορμή τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας σειράς έργων ΑΠΕ που εκτελούνται στην Κρήτη, καθώς και για την προώθηση της διαδικασίας παραχώρησης του Υδροηλεκτρικού σταθμού Αγιάς Χανίων στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και τη χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες της μετατροπής του σε εκθεσιακό χώρο.
Ο κ. Τσιπουρίδης ανέφερε τα έργα που σχεδιάζονται από την εταιρία ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε στην Κρήτη, ενώ ο κ. Μαρακάκης εξήγησε την στρατηγική και εξεδήλωσε το ενδιαφέρον της Τράπεζας να υποστηρίζει και να χρηματοδοτεί τέτοιου είδους αναπτυξιακά έργα. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, ο κ. Μαρακάκης έκανε με την σειρά του έναν σύντομο απολογισμό των έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, τα οποία έχει χρηματοδοτήσει η Τράπεζα. Κατόπιν αυτών, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να διερευνήσουν ακόμα περισσότερο τη συνεργασία τους σε επόμενη συνάντηση, στο άμεσο μέλλον.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη έμμεση συνεργασία των δύο φορέων αφορά την κατασκευή έξι φωτοβολταϊκών πάρκων της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε στον Αθερινόλακκο Λασιθίου. Τα έργα αυτά εκτελούνται από την ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε (θυγατρική της εταιρίας ΚΡΗΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ) σε Κοινοπραξία με την εταιρία Solarise Α.Ε και χρηματοδοτούνται από την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, ενώ αναμένεται να συνδεθούν στο δίκτυο μέχρι τον Οκτώβριο.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου