Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Φορολογικά Κίνητρα για Γεννήτριες στην Κύπρο Εισηγείται το ΚΕΒΕ

Την κατάργηση του Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για παραγωγή ενέργειας και για τις ιδιωτικές γεννήτριες εισηγείται το ΚΕΒΕ στην κυβέρνηση μεταξύ των μέτρων που μελετούνται για ενθάρρυνση της χρήσης ιδιωτικών γεννητριών ώστε να αποφορτισθεί η χρήση ενέργειας παραγόμενης από την ΑΗΚ. Το ΚΕΒΕ απέστειλε ήδη σχετική επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο φόρος αυτός ανέρχεται στα 12.473 σεντ το λίτρο, δεν επιβάλλεται σε ενεργειακά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενέργειας και προτείνεται όπως η πρόνοια αυτή επεκταθεί ώστε να καλύπτει και τις ιδιωτικές γεννήτριες που έχουν επιστρατευτεί για τον σκοπό αυτό, για όσο διάστημα θα διαρκέσει η ισχύς του μέτρου.

Η εισήγηση του ΚΕΒΕ στοχεύει πέραν της ενίσχυσης της προσπάθειας για αποφόρτιση του δικτύου της ΑΗΚ και στη μείωση του πρόσθετου κόστους που δημιουργείται στους χρήστες ιδιωτικών γεννητριών για παραγωγή ενέργειας, χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Με την ευκαιρία αυτή το ΚΕΒΕ δηλώνει ότι μελετά συνεχώς τις αρνητικές επιπτώσεις από την πρόσφατη καταστροφή και θα συνεχίσει να καταθέτει τις δικές του εισηγήσεις για την αντιμετώπιση τους.


Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου