Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Η Γαλλία Ξεκινά τους Διαγωνισμούς για τα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα


Η γαλλική κυβέρνηση προχωρά με τον πρώτο από πέντε διαδοχικούς διαγωνισμούς, οι οποίοι αφορούν τα υπεράκτια αιολικά πάρκα. Ο διαγωνισμός πρόκειται να έχει ύψος 10 δις ευρώ και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων ενεργειακών ομίλων της χώρας και όχι μόνο.
Συνολικά, αναμένεται να εγκατασταθούν 1.200 ανεμογεννήτριες στις γαλλικές θάλασσες, ώστε να αυξηθεί η εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ και να μειωθεί η εξάρτηση της Γαλλίας από την πυρηνική ενέργεια. Ο πρώτος διαγωνισμός θα διεξαχθεί άμεσα, ενώ ο δεύτερος θα ακολουθήσει τον Απρίλιο του 2012, μετά την ανακοίνωση των νικητών του πρώτου.
Σημειώνεται ότι στόχος της Γαλλίας είναι η διείσδυση των ΑΠΕ σε ποσοστό 23% ως το 2020, ενώ η καταστροφή της Φουκουσίμα ασκεί πρόσθετες πιέσεις στην κυβέρνηση Σαρκοζί για απεξάρτηση από τους πυρηνικούς σταθμούς.
«Σκοπός είναι η δημιουργία μιας γαλλικής βιομηχανίας και μια ηγετική θέση παγκοσμίως», σχολίασε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ναταλί Μοριζέτ, αναφερόμενη στα υπεράκτια αιολικά πάρκα.
Όσον αφορά τους υποψήφιους μνηστήρες, ξεχωρίζει η κοινοπραξία της GDFSuez με την Vinci και την Areva, καθώς και αυτή της EDF Energies Nouvelles με την Alstom Και την Dong Energy.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου