Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Enel Green Power: Άλλα 38 MW από Αιολικά στην Ελλάδα


24 MW από το αιολικό πάρκο «Ζωοδόχος Πηγή» και 14 MW από εκείνο της «Παναγίας Σουμελά» πρόσθεσε σήμερα, ηEnel Green Power στην εγκατεστημένη ισχύ της στην Ελλάδα. Όπως τονίζει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, χάρη στα 38 MW των νέων αυτών έργων, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της Enel Green Power στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 181 MW.

Τα αιολικά αυτά πάρκα –τα οποία αποτελούνται από 19 ανεμογεννήτριες, των 2 MW η καθεμία- θα παράγουν περισσότερες από 67 εκατομμύρια kWh ετησίως και θα καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες περισσότερων από 16,000 νοικοκυριών. Η καθαρή ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από τα έργα αυτά θα μειώσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 74,000 τόνους CO2 το χρόνο.

Με τα δύο νέα αυτά έργα συνεχίζεται η στρατηγική της Enel Green Power για περαιτέρω ανάπτυξη στον ελληνικό κλάδο των ΑΠΕ, ενώ υπό κατασκευή βρίσκονται αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα προγραμματιζόμενης ισχύος 45MW. Επίσης, σύμφωνα με τν ίδια ανακοίνωση, η Enel Green Power μπορεί να βασίζεται σε μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης, που απορρέουν από ένα χαρτοφυλάκιο υδροηλεκτρικών κι αιολικών έργων περίπου 1,400 MW.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου