Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

DuPont: Επεκτείνεται στην Hλιακή Ενέργεια με την Απόκτηση της Innovalight


Η DuPont ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση της Innovalight, Inc., εταιρείας που ειδικεύεται σε προηγμένα μελάνια πυριτίου και τεχνολογίες επεξεργασίας που αυξάνουν την απόδοση του κρυσταλλικού πυριτίου στις φωτοβολταϊκές κυψέλες. Οι οικονομικοί όροι της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκαν.

Η DuPont υπερέβη το 1 δισ. δολάρια σε έσοδα από τις πωλήσεις στην αγορά φωτοβολταϊκών το 2010, και έχει θέσει ως στόχο να φτάσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2014.
«Η Innovalight κατέχει μια πολύ συναρπαστική τεχνολογία που βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των κυψελών και η DuPont μπορεί να συμβάλει στην επίσπευση της υιοθέτησης της», δήλωσε ο David B. Miller, πρόεδρος – της DuPont Electronics & Communications. « Η DuPont και η Innovalight μοιράζονται τη δέσμευση τους για την καινοτομία στα υλικά που έχουν ένα κοινό σκοπό - να κάνουν την ηλιακή ενέργεια πιο αποτελεσματική και πιο προσιτή». 
Η Innovalight, που βρίσκεται στο Sunnyvale της Καλιφόρνια, έχει αναπτύξει και έχει στην ιδιοκτησία της καινοτόμα μελάνια πυριτίου, τεχνολογία επεξεργασίας και μια σειρά από προϊόντα που αναμένονται στην αγορά. Τα μελάνια πυριτίου που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τις πάστες επιμετάλλωσης Solamet ® της DuPont ™ ενισχύουν την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από την ηλιακή ακτινοβολία, επιτρέποντας την παραγωγή φωτοβολταϊκών κυψελών υψηλής ποιότητας επιλεκτικού εκπομπού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του κλάδου, η τεχνολογία επιλεκτικού εκπομπού θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το 13% της παραγωγής φωτοβολταϊκών κυψελών κρυσταλλικού πυριτίου έως το 2013 και έως το 38% έως το 2020.

«Η Innovalight φέρνει τη σε βάθος γνώση των ηλιακών συσκευών, την τεχνολογία πυριτίου και την τεχνολογία επιλεκτικού εκπομπού, και η DuPont προσθέτει την εμπειρία στην επιστήμη των υλικών, τη δυνατότητα παραγωγής και την πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά", δήλωσε ο Conrad Burke, ιδρυτής της Innovalight. "Οι προτάσεις μας είναι ένα άλλο, και από κοινού θα συμπληρώνουν, θα διευρύνουν και θα επιταχύνουν την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πελατών μας και τις ενεργειακές προκλήσεις του σήμερα με τις συνεχιζόμενες καινοτομίες μας».
Η DuPont αναμένει ότι η εξαγορά θα επιτρέψει ευκαιρίες για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και μελλοντικές καινοτομίες, οι οποίες θα μπορέσουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ζήτησης της αγοράς για το σχεδιασμό φωτοβολταϊκών κυψελών υψηλότερης απόδοσης.

Η ßιοµηχανία φωτοßολταϊκών συστηµάτων στην Ελλάδα αποτελεί µια σηµαντική αγορά για τη DuPont. «Η συνεργασία µας µε τις Ελληνικές εταιρείες παραγωγής Φωτοßολταϊκών συστηµάτων σήµερα, είναι σε πιο προχωρηµένο επίπεδο από ότι ήταν τρία χρόνια, όταν ανακοινώσαµε το ενδιαφέρον µας για την Ελληνική αγορά φωτοßολταϊκών συστηµάτων» αναφέρει ο Ανδρέας Μάνεσης, Διευθυντής Ανάπτυξης Κεντρικής Ευρώπης για τη DuPont. «Σήµερα εφοδιάζουµε αρκετούς από τους Έλληνες παραγωγούς οι οποίοι ανταποκρίνονται µε τις λύσεις τους στην ανάγκη περιορισµού της εξάρτησής από τα ορυκτά καύσιµα». Ένας από τους πελάτες της DuPont είναι η Silcio, που παράγει δισκία πυριτίου, φωτοβολταϊκές κυψέλες και πλαίσια πολυκρυσταλλικού πυριτίου στο εργοστάσιό της στην Πάτρα. Η Silcio χρησιμοποιεί τρία προϊόντα της DuPont στην παραγωγή της: Tedlar®, αγώγιμες πάστες Solamet® και Zonyl® FSO 100.

«Πιστεύουμε ότι τα υλικά της DuPont τόσο στις φωτοβολταϊκές κυψέλες όσο και στα πλαίσια συνέβαλαν στην αύξηση της απόδοσης στην παραγωγή, στην σταθεροποίηση των διαδικασιών, τον περιορισμό απώλειας υλικού και ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση του κόστους παραγωγής. Η Silcio θεωρεί τη DuPont ως ένα σημαντικό συνεργάτη στην παραγωγή φωτοβολταϊκών κυψελών και πλαισίων ακόμα πιο αποτελεσματικά αναφορικά στο κόστος και την ποιότητα παραγωγής», τονίζει ο Βασίλης Κυριαζής, Διευθυντής Προμηθειών της Silcio.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου