Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

RWE: Πιθανή η Πώληση Μεριδίου στην Gazprom


Η γερμανική RWE και η ρωσική Gazpromεξετάζουν το ενδεχόμενο μιας στρατηγικής μακροπρόθεσμης συνεργασίας, με πιθανή αγορά ενός μεριδίου εκ μέρους του ρωσικού ομίλου στη γερμανική ΔΕΚΟ.
Ο επικεφαλής της RWE, Γιούργκεν Γκρόσμαν, συναντήθηκε στο Παρίσι με τον Αλεξέι Μίλερ της Gazprom και συζήτησαν τόσο για τα συμβόλαια εισαγωγής αερίου, όσο και για την πιθανότητα κοινών κινήσεων στο μέλλον.
Ο Γκρόσμαν δήλωσε μετά τη συνάντηση στους δημοσιογράφους ότι μπορεί να φανταστεί τη Gazprom να αποκτά ένα μεγάλο μερίδιο στην εταιρεία του. Μάλιστα, ο ίδιος σκοπεύει να ενημερώσει το Δ.Σ. της RWE εντός του Αυγούστου για τις σχετικές διαπραγματεύσεις.
Πρόκειται ουσιαστικά για ακόμη μια κίνηση εκ μέρους της RWE, ώστε να αντισταθμίσει το κόστος που της προκάλεσε η ακύρωση της επέκτασης λειτουργίας των πυρηνικών της σταθμών εκ μέρους της κυβέρνησης Μέρκελ. Ο κ. Γκρόσμαν αναμένει ότι η εξέλιξη αυτή θα στοιχίσει «δισεκατομμύρια» στην εταιρεία, στα οποία περιλαμβάνονται και τα δικαιώματα ρύπων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η RWE διαθέτει χρέος ύψους 27,5 δις ευρώ και ηStandard and Poor’ s την υποβάθμισε από το επίπεδο Α στο Α- πρόσφατα.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου