Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Και Επισήμως Συνεργάτες η RWE και η Gazprom στην Παραγωγή Ηλεκτρισμού


Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα η γερμανική RWE και η ρωσική Gazpromγιαστρατηγική συνεργασία στην παραγωγή ενέργειας στην Ευρώπη. Το σχετικό κείμενο υπέγραψε ο Αλεξέι Μίλερ, πρόεδρος της Gazprom και ο Γιούργκεν Γκρόσμαν, Διευθύνων Σύμβουλος της RWE.
Η RWE κι η Gazprom θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις επί του ενδεχομένου σύστασης κοινοπραξίας, που θα αποτελείται από υπάρχουσες ή νέες μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού με αέριο ή άνθρακα στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και στις Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο.
«Ο κλάδος παραγωγής ηλεκτρισμού αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Gazprom στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο των πρόσφατων αποφάσεων που η γερμανική κυβέρνηση έλαβε για τη μείωση της χρήσης πυρηνικής ενέργειας, υπάρχουν θετικές προοπτικές για την κατασκευή στη Γερμανία νέων σύγχρονων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο ως καύσιμο. Το υπογεγραμμένο Μνημόνιο προσφέρει στη RWE προνομιακά δικαιώματα για την πραγματοποίηση διαπραγματευτικών συνομιλιών με την Gazprom αναφορικά με την ολοκλήρωση ενεργειακών έργων σε Γερμανία, Αγγλία και τις Κάτω Χώρες για μια περίοδο τριών μηνών», ανέφερε ο κ. Μίλερ.
Από την πλευρά του οκ. Γκρόσμαν δήλωσε:
«Αυτό το Μνημόνιο Συνεργασίας, όταν εφαρμοστεί στην εμπορική πραγματικότητα, θα μπορέσει να εξασφαλίσει ασφαλή και ανταγωνιστική προμήθεια φυσικού αερίου για την RWE. Επιπροσθέτως, μπορεί να εξασφαλίσει πιθανές συνεργασίες σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρισμού τροφοδοτούμενα από άνθρακα και αέριο εντός και εκτός της Γερμανίας, και συνεπώς να οδηγήσει σε αμοιβαίες ευκαιρίες κοινής ανάπτυξης».
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου