Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Απούσα η Ηλιακή Ενέργεια από τον Ενεργειακό Σχεδιασμό της Βρετανίας για το 2020


Ο κλάδος της ηλιακής ενέργειας στη Βρετανία είναι «μουδιασμένος», μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην τα συμπεριλάβει στον κατάλογο με τις ανανεώσιμες πηγές που αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στο ενεργειακό μείγμα της χώρας από το 2020 και μετά.
Ο βρετανικός οδικός χάρτης για τις ΑΠΕ δημοσιεύτηκε χθες μαζί με το πρόγραμμα αναμόρφωσης της αγοράς ηλεκτρισμού και καθορίζει τις γενικές κατευθύνσεις για τα επόμενα χρόνια, ώστε η Βρετανία να καλύπτει τις ανάγκες της σε ηλεκτρισμό σε ποσοστό 15% μέσω ΑΠΕ ως το 2020.
Οι τεχνολογίες που αναφέρονται είναι τα αιολικά (θαλάσσια και χερσαία), η κυματική και παλιρροϊκή ενέργεια, η βιομάζα, η γεωθερμία, καθώς και τα βιοκαύσιμα με το υδρογόνο. Η ηλιακή ενέργεια όμως απουσιάζει, προκαλώντας έτσι ερωτήματα, ιδίως μετά την πρόσφατη μείωση των επιδοτήσεων που αποφάσισε η κυβέρνηση της χώρας.
Παρόλα αυτά, σε άλλα σημεία του εγγράφου τονίζεται πως αναμένεται μείωση του σχετικά υψηλού κόστους των φωτοβολταϊκών μέσα στα επόμενα χρόνια. Ο σύνδεσμος φωτοβολταϊκών της Βρετανίας σχολίασε ότι η απουσία της ηλιακής ενέργειας από το πρόγραμμα είναι «πολύ απογοητευτική».
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου