Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Τις Τεχνικές των Κυκλωμάτων Νοθείας Καταγγέλλει η ΠΟΠΕΚ


Mε αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου στο τελωνείο Κερατσινίου και τα διυλιστήρια Ασπροπύργου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τις τεχνικές παράνομων κυκλωμάτων που νοθεύουν τα καύσιμα, όπως για παράδειγμα η νοθεία αμόλυβδης βενζίνης με αιθανόλη. Επίσης, η ΠΟΠΕΚ τονίζει ότι δνε έχει εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για την εγκατάσταση των ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών στην αλυσίδα εφοδιασμού της αγοράς.
Ο κ. Οικονόμου, κατά την χθεσινή επίσκεψή του έδωσε εντολές για ενίσχυση των ελέγχων στα καύσιμα. Ωστόσο, σχολιάζοντας την κίνηση αυτή του Υφυπουργού Οικονομικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) επισημαίνει ότι ο «κλάδος έχει κουραστεί από την επανάληψη των υποσχέσεων για πάταξη του λαθρεμπορίου, χωρίς αντίκρισμα».
Άλλες παράνομες τεχνικές που κατονομάζει η ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ είναι η ανάμειξη σούπερ αμόλυβδης με απλή βενζίνη, πετρελαίου κίνησης με θέρμανσης ή ναυτιλίας, το οποίο αποχρωματίζεται σε αυτοσχέδια «διυλιστήρια», αλλά και η επανεισαγωγή αδασμολόγητων καυσίμων, η ανάμιξη πετρελαίου με χρησιμοποιημένα λιπαντικά, καθώς και οι ελλειμματικές παραδόσεις καυσίμων στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων από πειραγμένες αντλίες.

«Εδώ και χρόνια οι νομοταγείς πρατηριούχοι εισπράττουν υποσχέσεις για πάταξη της παρανομίας στη διακίνηση καυσίμων ενώ τα παρακυκλώματα εισπράττουν υπερκέρδη. Οι τίμιοι πρατηριούχοι υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό και οδηγούνται στο λουκέτο ενώ το κράτος με την διαπιστωμένη αδυναμία ή αδιαφορία να ελέγξει τα κυκλώματα αυτά, στην πράξη ενισχύει την παρανομία», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου