Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΥπΑν: Πιθανή η Επαναφορά του Πλαφόν στα Καύσιμα


Θετικά κρίνονται από το υπουργείο Ανάπτυξης τα αποτελέσματα του πλαφόν στις τιμές των καυσίμων τουλάχιστον στους 10 από το σύνολο των 13 νομών όπου είχε επιβληθεί. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, μετά την αυτόματη άρση του πλαφόν, αφού έληξε η περίοδος ισχύος που προβλέπει ο νόμος, οι τιμές όχι μόνο δεν αποκλίνουν από τις αντίστοιχες της Αττικής αλλά αντίθετα συγκλίνουν.
Διαπιστώνεται επίσης ότι οι μέσες τιμές στους νομούς όπου είχε επιβληθεί το πλαφόν εξελίσσονται ομαλά στο διάστημα μετά την άρση του.
Σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι η ισχύς του πλαφόν έληξε στις 4 Ιουλίου και στο διάστημα έως τις 12 Ιουλίου οι τιμές στους 10 από τους 13 νομούς συγκλίνουν με τις τιμές της Αττικής. Διεύρυνση παρατηρείται, πάντως, την τελευταία εβδομάδα στη Σάμο, τη Χίο και λιγότερο στις Κυκλάδες, που κυμαίνεται από 0,2 έως 1,1 λεπτά.
Η μεταβολή των τιμών και στους τρεις νομούς είτε είναι στα ίδια επίπεδα είτε υπολείπεται από την αντίστοιχη μεταβολή των τιμών διυλιστηρίου για το υπό εξέταση διάστημα.
Τέλος, το Yπουργείο Ανάπτυξης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς του πλαφόν σε όποιες περιοχές σημειώνονται αδικαιολόγητες διακυμάνσεις τιμών.
Πηγή energia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου