Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Βόλος: Δρομολογούνται από την ΕΑΣ 150 Φωτοβολταϊκά Πάρκα

EΠENΔYΣH ύψους 50 εκατ. ευρώ ετοιμάζει η ΕΑΣ Βόλου, σχεδιάζοντας την εγκατάσταση και λειτουργία 150 φωτοβολταϊκών πάρκων, δυναμικότητας 100 Κw το καθένα.

Oπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, Νικήτας Πρίντζος, η Eνωση θα επιλέξει με διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία 300-400 μέλη της, τα οποία θα συμμετέχουν στην επένδυση, ενώ η ίδια η Eνωση θα καλύψει το κόστος συμμετοχής των αγροτών. Εκμεταλλευόμενη το νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που δίνει σημαντικά κίνητρα σε επενδύσεις του είδους από αγρότες, η ΕΑΣ Βόλου προετοιμάζει την κατάθεση φακέλου για την εγκατάσταση των 150 φωτοβολταϊκών πάρκων.

Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο, η αναγκαία προεργασία γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς ώστε μόλις ψηφισθεί το νομοσχέδιο, η ΕΑΣ Βόλου να είναι απολύτως έτοιμη για την υποβολή του επενδυτικού φακέλου προς έγκριση. «Η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πάρκων είναι μία καλή λύση για να βοηθήσουμε τους οικονομικά ασθενέστερους αγρότες και κτηνοτρόφους μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η αύξηση του τζίρου της ΕΑΣ Βόλου κατά 5% στο πρώτο 4μηνο του 2010, σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο, της δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζει με καλύτερες προοπτικές το μέλλον και σε αυτήν την προσπάθεια εντάσσεται η κίνηση για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών, τα οποία αναμένεται να εγκατασταθούν σε διάφορα χωριά της Μαγνησίας.

Εφόσον η επένδυση ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, η ΕΑΣ Βόλου εκτιμάται ότι θα καταβάλει 10 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή των παραγωγών ενώ τα υπόλοιπα 40 εκατ. ευρώ περίπου θα προέλθουν από τη χρηματοδότηση του προγράμματος.
(από την εφημερίδα "Εξπρές", 22/5/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου