Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΗΠΑ: Συμμετοχή Ομπάμα σε Συνέντευξη Τύπου για την Πετρελαιοκηλίδα

Σε συνέντευξη Τύπου με θέμα την πετρελαιοκηλίδα που μολύνει τον κόλπο του Μεξικού για περισσότερο από ένα μήνα θα συμμετάσχει την Πέμπτη ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

Ο αμερικανός πρόεδρος θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την ομιλία του σχετικά με τη ρύπανση, εν όψει της επίσκεψής του στη Λουϊζιάνα – την Πολιτεία που πλήττεται μέχρι στιγμής περισσότερο από την πετρελαιοκηλίδα – διευκρίνισε αξιωματούχος της προεδρίας που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Ο εκπρόσωπος του Ομπάμα Ρόμπερτ Γκίμπς δήλωσε την Δευτέρα ότι ο αμερικανός πρόεδρος θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αφότου ενημερώθηκε από μια έκθεση του υπουργού του των Εσωτερικών Κεν Σαλαζάρ, σχετικά με το μέλλον των γεωτρήσεων για πετρέλαιο στην ανοιχτή θάλασσα.

Ο Λευκός Οίκος, που επικρίθηκε για την αδυναμία του να σταματήσει τη ροή του πετρελαίου, που εξαπλώνεται από τα τέλη Απριλίου στον Κόλπο του Μεξικού και άρχισε να φθάνει στις ακτές της χώρας, υπεραμύνθηκε της μέχρι τώρα πολιτικής του, υπογράμμισε όμως ότι η BP έχει αναλάβει την τεχνική παρέμβαση για περιορισμό της διαρροής.

Χθες, ο γενικός διευθυντής της BP Τόνι Χέιγουορντ δήλωσε ότι η εταιρεία του θα αποφασίσει μέσα στην ημέρα αν θα κάνει ενέσεις τσιμέντου στις πετρελαιοπηγές σε 1.500 μέτρα βάθος, για να προσπαθήσει να τις κλείσει.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτή η διαδικασία είναι η μόνη βραχυπρόθεσμη λύση που μένει στη βρετανική εταιρεία για να σταματήσει η «αιμορραγία».

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου