Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Μηχανή + μηχανή = αυτοκίνητο!


Μια ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα πρωτότυπη ιδέα είχε ο φοιτητής Ραμές Γκουντ από το Εθνικό Ινστιτούτο Σχεδίου, στο Αχμενταμπάντ στην Ινδία: δημιούργησε μια σχεδιαστικά προηγμένη μηχανή η οποία, όταν συνδυαστεί με μια δεύτερη όμοιά της, μπορεί να σχηματίσει ένα φουτουριστικό σπορ αυτοκίνητο.


Με τη χρηματοδότηση του τμήματος σχεδιασμού της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault στην Ινδία, ο νεαρός άνδρας επινόησε μια έξυπνη λύση που επιτρέπει στους κατόχους της εντυπωσιακής μηχανής να περάσουν από την οδήγηση μηχανής στην οδήγηση αυτοκινήτου με απλές κινήσεις όταν επιθυμούν να... αλλάξουν οδηγικό στυλ ή να πραγματοποιήσουν μεγαλύτερες αποστάσεις.

Το μυστικό, κατά τον Γκουντ, κρύβεται στην επικλινή θέση των μηχανών και στο ειδικό κομμάτι που τις ενώνει, δημιουργώντας έτσι την εικόνα ενός σπορ αυτοκινήτου.

Το κομμάτι που θα παίζει τον ρόλο της «μάσκας» του οχήματος θα είναι κατασκευασμένο από D3Ο, ένα ελαφρύ, εύκαμπτο αλλά παρ΄ όλα αυτά πολύ ανθεκτικό υλικό σε περίπτωση πρόσκρουσης, το οποίο θα αγκαλιάζει το πίσω μέρος των μηχανών και θα κλείνει εύκολα και γρήγορα με ένα απλό φερμουάρ, ενώνοντας στο κέντρο το κάθισμά τους.

Σύμφωνα με τον δημιουργικό σχεδιαστή, το concept του συνδυαστικού οχήματος θα μπορούσε να διευκολύνει ιδιαίτερα πόλεις με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, όπως π.χ. το Μουμπάι.


Πηγή tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου