Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ξεκίνησε Σήμερα στην Αθήνα το Mediterranean Sustainable Energy Summit

Πραγματοποιείται σήμερα, 18 και αύριο, 19 Μαΐου 2010, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Hilton, το 3ο ετήσιο Mediterranean Sustainable Energy Summit που διοργανώνουν οι Financial Times, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Δρ. ΚάρολουΠαπούλια, σεσυνεργασίαμετο Institute for Climate and Energy Security and C&C International. Στην μεγάλη αυτή εκδήλωση συμμετέχουν πολλοί αναγνωρισμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια των 2 ημερών, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στη συζήτηση για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για την ανάδειξη της περιοχής σε κόμβο βιώσιμης ενέργειας για την Ευρώπη.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η σφαιρική ανάλυση σχετικά με τη δυναμική σχέση μεταξύ της χρήσης της αειφόρου ενέργειας και της δημιουργίας προσοδοφόρων επιχειρηματικών ευκαιριών στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας και των κατασκευών. Θα συζητηθούν επίσης όλες οι τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της αιολικής και ηλιακής ενέργειας, της βιομάζας και του "καθαρού" άνθρακα (clean coal).

Το πρόγραμμα του Summit έχει ως σκοπό να προκαλέσει την αντιπαράθεση απόψεων και το διάλογο σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των προκλήσεων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο, υπό το φως των πορισμάτων της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης.

Στους κύριους ομιλητές συγκαταλέγονται οι εξής:


Πρίγκηψ Αλβέρτος ο 2ος του ΜονακόΤίνα Μπιρμπίλη, Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής ΑλλαγήςΣταύρος Δήμας, τέως Επίτροπος για θέματα Περιβάλλοντος, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΠλούταρχος Σακελλάρης, Vice President, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝHerman Scheer, Member of German Parliament, President of EUROSOLARGary Stuggins, Lead Energy Economist, THE WORLD BANKLuigi Cabrini, Director, Department of Sustainable Development of Tourism, WORLD TOURISM ORGANIZATIONDr. Samuel Fankhauser, Principal Research Fellow, Grantham Research Institute on Climate Change & the Environment, LONDON SCHOOL OF ECONOMICSFrederic Hauge, Founder, BELLONA FOUNDATIONJohn Roberts, Head of Energy Strategy, ARUPSimone Ruiz, European Policy Director, INTERNATIONAL EMISSIONS TRADING ASSOCIATION Antonio Volpin, Director, MCKINSEY & COMPANYJoseph A. Stanislaw, Independent Senior Advisor, DELOITTE LLP

Στο Mediterranean Sustainable Energy Summit θα συμμετάσχει αύριο ως ομιλητής και ο Καθηγητής Παντελής Κάπρος, Διευθυντής του E3 M-Lab του ΕΜΠ και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΕΝΕ.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου