Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Γιάννης Χατζηβασιλειάδης, Γενικός Γραμματέας του ΙΕΝΕ

Ο τίτλος του Διακεκριμένου Μηχανικού του Παραρτήματος Ισχύος & Ενέργειας ( Chapter Outstanding Engineer) θα απονεμηθεί φέτος από το ΙΕΕΕ στον κ. Γιάννη Χατζηβασιλειάδη, για την πολυετή συμβολή του στην έρευνα και την ανάπτυξη των ΑΠΕ και για την προσφορά του και τις υπηρεσίες του στην επιστήμη των Ενεργειακών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών εν γένει.

H σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Πολυμέσων, κτίριο Βιβλιοθήκης ΕΜΠ, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010, στις 1:30 μ.μ.

Ο Γιάννης Χατζηβασιλειάδης είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος ΕΜΠ. Εργάσθηκε στη ΔΕΗ στον τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, διευθυντής υδροηλεκτρικών σταθμών, σε εργοτάξια κατασκευής υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών σταθμών και στην ανάπτυξη της αιολικής, ηλιακής και γεωθερμικής ενέργειας.

Επί σειρά ετών διετέλεσε διευθυντής της Μονάδας ΑΠΕ της ΔΕΗ και ήταν υπεύθυνος για τη σχεδίαση και κατασκευή του πρώτου αιολικού πάρκου και φωτοβολταϊκού σταθμού στη νήσο Κύθνο.

Συνέβαλε ενεργά στην ανάπτυξη τεχνολογιών και εφαρμογών στα αιολικά και ηλιακά φωτοβολταϊκά στην Ευρώπη. Από το 1990 εργάστηκε ως Σύμβουλος Μηχανικός με σημαντικά έργα στον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επί σειρά ετών συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως αξιολογητής ερευνητικών έργων στην ενέργεια, στη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων και ως τεχνικός σύμβουλος σε μεγάλα ερευνητικά έργα για τα μελλοντικά ηλεκτρικά δίκτυα. Υπήρξε μέλος εθνικών και διεθνών αποστολών στο εξωτερικό για συνεργασία στην επιστημονική έρευνα και τεχνολογία και προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή συνέδρια και ειδικές εκδηλώσεις. Επίσης, διετέλεσε μέλος επιστημονικών επιτροπών συνεδρίων ενώ έχει παρουσιάσει πάνω από 80 εργασίες σε διεθνή και εθνικά συνέδρια.

Ο κ.Χατζηβασιλειάδης είναι ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας του ΙΕΝΕ, πρόεδρος της ΕΕ/ΑΠΕ, Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας του ΤΕΕ, Εθνικός Αντιπρόσωπος στην Τεχνολογική Πλατφόρμα Φωτοβολταϊκών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου