Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Toyota: Επένδυση 50 εκατ. δολ. στην Tesla

Η Toyota έκλεισε συμφωνία επένδυσης 50 εκατ. δολαρίων στην Tesla, την πρωτοποριακή αμερικανική επιχείρηση ηλετρικών αυτοκινήτων.

Με την συμφωνία, η ιαπωνική επιχείρηση προσπαθεί να μεταφέρει την επιτυχία που απολαμβάνει στα πετρελαιο-ηλεκτρικά υβριδικά οχήματα, στην επόμενη γενιά «πράσινων» αυτοκινήτων.

Με το deal θα διασωθεί από το κλείσιμο η το εργοστάσιο της Toyota στην Καλιφόρνια και η ιαπωνική επιχείρηση θα επιδιορθώσει την φήμη της, που κλονίστηκε στις ΗΠΑ μετά την ανάκληση εκατομμυρίων οχημάτων για λόγους ασφαλείας.

Η Τoyota είναι η δεύτερη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, μετά την γερμανική Daimler, που επενδύει στην Tesla, η οποία είναι μια νεαρή επιχείρηση ηλικίας έξι ετών. Την ίδρυσε ο Elon Musk (δημιουργός του συστήματος ιντερνετικών πληρωμών PayPal) και υποστηρίζουν κι άλλοι επιχειρηματίες της Silicon Valley, όπως οι ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin.

Η Daimler είναι πληρώσει πέρσι τον Μάιο 50 εκατ. δολ. για το 10%της Tesla, το οποίο εν συνεχεία πούλησε σε επενδυτικό fund που ελέγχει η κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι.

Πηγή euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου