Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Motor Oil: Διευκρινίσεις για Δημιουργία Πλωτού Σταθμού Φόρτωσης - Αποθήκευσης Φυσικού Αερίου

Σε διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στη δημιουργία πλωτού σταθμού φόρτωσης - αποθήκευσης φυσικού αερίου από την εταιρία κοινού σύστασης της Motor Oil και της Μυτιληναίος προχώρησε η Motor Oil, κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το οποίο η εταιρία παρέλαβε την 19η Μαΐου 2010.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην παρούσα φάση εξετάζονται όλες οι δυνατότητες αναφορικά με τους τρόπους παραλαβής - εισαγωγής - εμπορίας φυσικού αερίου. Στο εν λόγω πλαίσιο πραγματοποιούνται, όπως είναι φυσικό, διερευνητικές επαφές με διεθνείς ομίλους εταιριών οι οποίοι διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία στον κλάδο.

Ως προς το σκέλος των απαιτουμένων κεφαλαίων για την από κοινού έναρξη δραστηριοποίησης των Ομίλων Motor Oil και Μυτιληναίος στον τομέα του φυσικού αερίου, μολονότι είναι πρόωρο να προσδιοριστεί με ακρίβεια το ύψος αυτών, είναι προφανές ότι θα πρέπει να εξεταστούν με μεγάλη προσοχή τα χρηματοοικονομικά μεγέθη της επένδυσης πριν τη λήψη των οριστικών αποφάσεων.
(από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου