Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Greenpeace: Nokia και Sony-Ericsson οι πιο «Καθαρές» Εταιρείες Ηλεκτρονικών

Στην κορυφή της λίστας των πιο «καθαρών» εταιρειών ηλεκτρονικών παρέμειναν η φιλανδική εταιρεία συσκευών κινητής τηλεφωνίας Nokia και η ομοειδής εταιρεία Sony-Ericsson, σύμφωνα με έκθεση της Greenpeace International.

Η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση κατατάσσει τις επιχειρήσεις με κριτήρια τη χρήση τοξικών χημικών, την ανακύκλωση υλικών και χρησιμοποιημένων προϊόντων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Nokia παρέμεινε στην πρώτη θέση της τριμηνιαίας λίστας της Greenpeace, καθώς ανακοίνωσε ότι οι συσκευές που θα διαθέσει στη αγορά το 2010 δεν θα έχουν τοξικό πλαστικό PVC και βρωμιούχους φλογοεπιβραδυντές (BFR).

H Nokia, η Sony Ericsson και η Apple, που κατέλαβε την πέμπτη θέση, είναι οι πρώτες εταιρείες που παράγουν γκάμα προϊόντων χωρίς PVC και BFR, σύμφωνα με την υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τα τοξικά υλικά Ίζα Κρουζέβσκα.

Στη δεύτερη θέση της λίστας παρέμεινε η Sony Ericsson, ενώ η Philips ανέβηκε μία θέση, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση μετακινήθηκε η Motorola (από την έβδομη, προηγουμένως) και στην πέμπτη παρέμεινε η Apple. Τέσσερις θέσεις ανέβηκε η Panasonic (στην έκτη, από τη δέκατη προηγουμένως), ενώ κατά μία θέση ανέβηκε η Sony (στην έκτη, από έβδομη). Στην όγδοη θέση - από τη ενδέκατη, προηγουμένως - ανήλθε η Hewlett Packard και στην ένατη - από την δέκατη τρίτη - η Sharp.

Η Dell βελτίωσε κατά τέσσερις θέσεις την κατάταξή της (στη δέκατη, από τη δέκατη τέταρτη), ενώ ενδέκατη κατετάγη η Acer (από δωδέκατη, προηγουμένως). Οι LG Electronics και Samsung υποχώρησαν κατά έξι θέσεις (η πρώτη στη δωδέκατη, από την έκτη, προηγουμένως και η δεύτερη στη δέκατη τρίτη, από την έβδομη).

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε η Toshiba, καταλαμβάνοντας τη δέκατη τέταρτη θέση, από την τρίτη.Η FUJITSU παρέμεινε στη δέκατη πέμπτη θέση, η Microsoft ανέβηκε μία θέση (στη δέκατη έκτη, από τη δέκατη έβδομη) και η Lenovo υποχώρησε κατά μία θέση (στη δέκατη έβδομη, από τη δέκατη έκτη). Η Nintendo παρέμεινε στη δέκατη όγδοη θέση.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου