Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Έκκληση Ομπάμα για Συνεργασία στη Νομοθεσία για την Ενέργεια

Έκκληση προς τους ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές να εργαστούν μαζί του για τη νομοθεσία για την ενέργεια απηύθυνε χθες ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού καθιστά επείγουσες τις προσπάθειες αυτές.

«Ο πρόεδρος δήλωσε στη σύνοδο του Σώματος ότι η καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού θα πρέπει να ενισχύσει την αίσθηση του επείγοντος και να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων, καθαρών πηγών ενέργειας που θα προωθήσουν την ενεργειακή ανεξαρτησία και τις καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους Αμερικανούς», αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση του Ομπάμα με τους Ρεπουμπλικάνους στο Καπιτώλιο.

«Ζήτησε να εργαστούν μαζί του για τις πολλά υποσχόμενες προτάσεις που έχουν υποβληθεί τώρα ενώπιον του Κογκρέσου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να επισκεφθεί την Παρασκευή την περιοχή του Κόλπου προκειμένου να επιθεωρήσει τις εν εξελίξει προσπάθειες να περιοριστεί η τεράστια διαρροή πετρελαίου.

Το ταξίδι του Ομπάμα σημειώνεται εν μέσω έντονων πιέσεων προς το Λευκό Οίκο να πιέσει περισσότερο την BP ώστε να σταματήσει η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Πηγή energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου