Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Στην Ελβάλ το Α' Βραβείο Καθαρής Τεχνολογίας από τον ΠΑΣΕΠΠΕ

Το Α' βραβείο Καθαρής Τεχνολογίας απέσπασε η Ελβάλ ΑΕ στο πλαίσιο των ελληνικών βραβείων επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2009 - 10 που πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το βραβείο παρέλαβε ο κ. Λάμπρος Βαρούχας, γενικός διευθυντής της Ελβάλ, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τον ΠΑΣΕΠΠΕ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με κεντρικό θέμα την αναγκαιότητα υλοποίησης περιβαλλοντικών δράσεων.

Σημειώνεται ότι τα ελληνικά βραβεία επιχειρήσεων για το περιβάλλον απονέμονται, για τρίτη φορά, στην ελληνική αγορά στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεσμού "European Business Awards for the Environment", αναγνωρίζοντας όσες ελληνικές επιχειρήσεις διακρίνονται για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις. Στόχος του θεσμού είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των ελληνικών επιχειρήσεων, που με το έργο τους ενισχύουν την πορεία της χώρας μας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η βράβευση της Ελβάλ έρχεται ως αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας, που καταβάλλει η εταιρία, για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και των σημαντικών επενδύσεων που αυτή πραγματοποιεί προς αυτή την κατεύθυνση, όπως, για παράδειγμα, είναι η πρόσφατη εγκατάσταση ενός σύγχρονου φούρνου απολακοποίησης και τήξης. Πρόκειται για μία τεχνολογία που διασφαλίζει την περιβαλλοντικά φιλική ανακύκλωση αλουμινίου, με λιγότερη ενέργεια, περιορισμένα απόβλητα και χαμηλότερες ατμοσφαιρικές εκπομπές, ενώ αυξάνει τη δυναμικότητα χρήσης ανακυκλωμένου αλουμινίου ως πρώτη ύλη, συμβάλλοντας έτσι και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ειδικότερα, με τη λειτουργία του μετακαύστη και του φίλτρου, τα εκλυόμενα απαέρια είναι απαλλαγμένα από επικίνδυνους οργανικούς ρύπους και σωματίδια, ενώ επιτυγχάνεται εξοικονόμηση θερμικής ενέργειας κατά 25%. Παράλληλα, μειώνεται η παραγωγή στερεών αποβλήτων κατά 75%, ενώ οι πρώτες ύλες, που χρησιμοποιούνται, μειώνονται κατά 20%.

"Αυτή η βράβευση αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση των προσπαθειών μας και επιβεβαιώνει την έμφαση που δίνουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη. H τεχνολογία, για την οποία λαμβάνουμε αυτό το βραβείο, δηλαδή ο φούρνος απολακοποίησης και τήξης, που εγκαταστήσαμε στην Ελβάλ, αποτελεί μία βελτιωμένη εφαρμογή δοκιμασμένων τεχνολογιών και λαμπρό παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης στη βιομηχανική παραγωγή", δήλωσε ο κ. Λάμπρος Βαρούχας, γενικός διευθυντής της Ελβάλ.

(από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου