Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

«Οχι πυρηνικά στη γειτονιά μας»

«Μέσω της συμφωνίας Τουρκίας-Ρωσίας για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Akkuyu θα σπαταληθούν δισεκατομμύρια δολάρια σε άχρηστα και επικίνδυνα προγράμματα, ενώ θα αναγκαστούμε να εισαγάγουμε περισσότερα ορυκτά καύσιμα», δήλωσε προσφάτως ο dr. Uygar Ozesmi, γενικός διευθυντής του μεσογειακού γραφείου της Greenpeace.

Ο ίδιος τονίζει ότι «αυτό δεν θα έπρεπε να είναι το όραμα της Τουρκίας».

Η πυρηνική ενέργεια δεν έχει καμία απολύτως θέση στη γειτονιά μας, δήλωσε ο Κλείτος Παπαστυλιανού από τους φίλους της γης Κύπρου και είναι προτιμότερο η τουρκική κυβέρνηση να επενδύσει στις ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) αντί στην καταστροφική για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη πυρηνική ενέργεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται ο Δημήτρης Ιμπραήμ, συντονιστής εκστρατειών του ελληνικού γραφείου της Greenpeace: «Η κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού στον Κόλπο του Akkuyu ξυπνά τον πυρηνικό εφιάλτη στην Ανατολική Μεσόγειο με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον, τον πληθυσμό και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής.Οι λαοί της Ανατολικής Μεσογείου έχουν αποφασίσει ενάντια στην πυρηνική ενέργεια, το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι κυβερνήσεις τους».

Πηγή enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου