Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ενδιαφέρον της Ιταλικής Terna για την Υποβρύχια Διασύνδεση Μεταφοράς Ρεύματος με την Αλβανία

Η ιταλική εταιρία Terna εκδήλωσε ενδιαφέρον για την κατασκευή υποβρύχιας γραμμής διασύνδεσης μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της Αλβανίας και της Ιταλίας, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, έπειτα από τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομίας της Αλβανίας, Ντρίταν Πρίφτι, με εκπροσώπους της ιταλικής εταιρίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Terna επιδεικνύει ενδιαφέρον για τον ενεργειακό τομέα της Αλβανίας και προωθεί την υλοποίηση, στρατηγικής σημασίας, έργων. Η Αλβανία, είπε ο υπουργός, είναι μια χώρα με τεράστιες ευκαιρίες στον τομέα της παραγωγής ενέργειας, ιδίως από ανανεώσιμες πηγές.

Μάλιστα, ο υπουργός ανακοίνωσε πως την επόμενη τετραετία θα διατεθούν πέντε δισεκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως, εξάλλου, ανακοινώθηκε έπειτα από τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της ιταλικής εταιρίας, η Terna, είναι ο βασικός ιδιοκτήτης του εθνικού δικτύου μεταφοράς ηλεκτρισμού υψηλής τάσης στην Ιταλία (NTG) και επίσης, ο πρώτος ανεξάρτητος φορέας στην Ευρώπη και έβδομος, παγκοσμίως, από πλευράς διαχείρισης γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
(από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου