Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ο Μ. Αγγελίδης του Κόμματος της Αριστεράς της Γερμανίας Μιλά για την Οικονομία και τις ΑΠΕ

Ο κ. Μιχαήλ Αγγελίδης, βουλευτής του Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, μιλάει στο «Βήμα» για την ελληνική κρίση.
«Το ελληνικό χρέος θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο απ΄ ό,τι είναι τώρα. Το κόστος της κρίσης θα το πληρώσουν οι μη έχοντες, οι υπάλληλοι, οιεργάτες και οιαπολυμένοι,οι οποίοι και δεν το προκάλεσαν»σχολιάζει, αναφερόμενος στην ελληνική κρίση.«Οι έλληνες εφοπλιστές δεν πληρώνουν κανέναν φόρο και το ελληνικό κράτος, μεταξύ των ετών 1990 και 2008, κατέβαλε 75 δισ.ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες στη Γερμανία, στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Αυτό το ποσό αντιστοιχεί ακριβώς στο μεγαλύτερο μέρος του εγκεκριμένου ποσού του δανείου» τονίζει μιλώντας προς «Το Βήμα».
Ευκαιρία οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
«Η Ελλάδα είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους.Εχει αέρα, ήλιο και θαλάσσια ενέργεια. Θα ευχόμουν κάθε κυβέρνηση που θέλει να αναπτύξει τη χώρα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για συμπράξεις στον κλάδο της ενέργειας, με στόχο την ανάπτυξητων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Αυτό θα δημιουργούσε μια μαζική αγορά και θα ενίσχυετην οικονομία της χώρας μέσα από τις εξαγωγές ρεύματος»λέει. Στη Γερμανία μάχεται για την κοινωνικοποίηση των εταιρειών ενέργειας.«Είναι αναγκαία, διότι αυτές οι επιχειρήσεις διαθέτουν εξαιρετικά μεγάλη οικονομική δύναμη και ελέγχουν απευθείας την πολιτική ζωή. Τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιάσει κέρδη 10 δισ. ευρώ, λόγω των υπερτιμολογήσεων που ασκούν,τη στιγμή μάλιστα που η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχει βυθιστεί στην κρίση» λέει, μιλώντας προς «Το Βήμα» ο κ. Αγγελίδης.«Η πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής υποστηρίζουν αυτή την πρόταση. Συν τοις άλλοις, οι εν λόγω επιχειρήσεις παρεμποδίζουν την ανάπτυξητων ΑΠΕ και συνεχίζουν τη χρήση άνθρακα και ατομικής ενέργειας. Ετσι καταστρέφουν το περιβάλλον» τονίζει.«Η ανεύθυνη συμπεριφορά των νομοθετών διευκολύνει την κατάχρηση της οικονομικής δύναμης. Το Die Linke λέει ότι στο Σύνταγμα θα πρέπει να προβλεφθεί η κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων, όταν αυτές θα κάνουν κατάχρηση της δύναμής τους» υπογραμμίζει.
(από την εφημερίδα «Το Βήμα», 18/5/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου